Handel
Startside Recepter Fadølsanlæg Handel Brygning Teknik Råvarer

 

StartsideHvor kan man købe udstyr ?

Herunder en liste over steder, hvor jeg har god erfaring med at købe ind.

Firmanavn Hjemmeside Christian's subjektive kommentarer
Maltbasaren http://www.maltbasaren.dk Dygtige folk (professionelle) i forretningen. Varerne sendes eller kan hentes i et fint nyt kælderlokale i Egilsgade på Islands Brygge i København. Afhentning kan anbefales - der møder man andre øl-tosser som en selv. Kvaliteten er god og priserne lave. Har alt i malt og gær - mindre i udstyr. Har også billige ølsæt til 65 kr, der giver udmærket øl.
Brygladen http://www.brygladen.dk Flinke og fornuftige. Har stort set alt. Postordresalg. Jeg har haft problemer med at få ordnet betaling og returbetaling for ikke leverede varer.
Lund Teknik http://www.lundteknik.dk

http://www.beertools.dk/

Stort udvalg i tekniske dimser og dippedutter. Er flink til at hjælpe og rådgive. Også malt, humle og gær. Man betaler de reelle forsendelsesomkostninger (med Posten)

Flot ny hjemmeside.

Humlegården (S) http://www.humle.se Meget stort udvalg. Har dejlige små cornelius-tønder (nye, italienske og lidt dyre). Tager ikke imod kreditkort, hvilket er dumt for danskere. Bor nord for Stockholm i en skov. Man kan dog forudbetale via netbank til udlandet for en rimelig penge, men det vil koste ca. 200 kr, at få noget købt, betalt og sendt.
PGW produkter (S) http://www.pgw.se Svensk postordrefirma, der er specialister i udstyr til hjemmebrændere (af sprit). Har også et godt udvalg af ølting. Specielt kan anbefales at købe Cooper's ølsæt. De koster 69 Skr (ca. 60 DKr). Tager imod kreditkort. Sender til fast takst på 79 Skr til Danmark uanset mængde.

Flere steder kan ses på Danske Ølentusiasters side om håndbryg (det er et stykke nede på siden)   Her kan du også finde mange andre gode oplysninger

 

Hvad skal man købe for at komme i gang ?

Flere af de ovennævnte sælger begyndersæt med udstyr. Lundteknik har en god liste   der dog omfatter en dyr og fiks elgryde.

Man kan klare sig med meget lidt. Faktisk kun et gæringskar og en slange. Pris ca. 125 kr.

Nedenfor har Christian listet det udstyr, han vil anbefale at købe først. Cornelius tanke og kulsyreudstyret kan købes senere, hvis der anvendes flasker.:

Udstyr Evt. billede
2 gæringsbeholdere med gærrør. Pris ca 250 kr for 2

 

På billedet kun 1 beholder med bredt låg, der er let at rense

Selvansugende hævert. Pris ca 120 kr
Termometer. Pris ca. 100 kr for et gammel-daws - lidt mere end det dobbelte for et digitalt
Flydevægt (Oeschle-vægt). Pris ca 125 kr

 

Der skal både købes en vægt og et måleglas

20-25 liters gryde i rustfrit stål. Pris ca 400 kr

Emaljeret eller kobber kan også bruges. Men ikke aluminium.

2 cornelius tanke til fadøl. Pris ca. 450 kr  for to med nye pakninger.

 

På billedet kun en tank

Kulsyrebeholder, trykregulator og taphane med slanger mv. Pris ca 700 kr