Brygning
Startside Recepter Fadølsanlæg Handel Brygning Teknik Råvarer

 

Startside
Ølsæt
Ekstraktbryg
Maltbrygning

Hvordan brygges øl ?

Nedenfor kan ses hvordan en tysker gør det:

Men sådan foregår det jo ikke hjemme hos mig. Det ligner mere billedet nedenfor.

 

Jeg køber råvarer ind og går i gang. Det er ligesom at lave mad - man køber varer ind og følger en opskrift.

Hvis du vil se, hvor der kan købes ind, så tryk på knappen

Der er flere metoder, hvoraf jeg vil nævne tre typiske. Du kan sagtens blande og kombinere metoderne:

 

  1. Brygning baseret på øl-sæt
  2. Brygning baseret på maltekstrakt
  3. Brygning baseret på malt

De tre metoder er ordnet således, at metode 1 er simplest og kræver mindst udstyr, mens metode 3 er mest kompliceret og kræver mest udstyr. Metode 3 giver også bedre øl end metode 3.

Metode 2 er en mellemting, men man kan lave rigtigt godt øl på denne måde. Flere danske mikrobryggerier anvender metode 2.

De tre metoder beskrives nedenfor: